Majowa "Kuchnia" przedstawi również: pięć propozycji na przygotowanie ogórka od Grzegorza Łapanowskiego, przepisy na zielone kanapki z gruszką i kiszoną marchewką od Mai Sobczak oraz twarożek tofu i lody kokosowe Marty Dymek. Czytelnicy dowiedzą się, jak prawidłowo filetować ryby, jak zrobić szybkie przekąski z polenty oraz jak jeść czosnek niedźwiedzi. Będą też mogli przeczytać wywiad z Andrea Camastrą, szefem warszawskiej restauracji Senses, która zdobyła gwiazdkę przewodnika Michelin.

Redakcja magazynu przygotowała także smaczne przepisy na dania z grilla w stylu amerykańskim i śródziemnomorskim, m.in. na skrzydełka w ziołach, grillowany ser halloumi, żeberka w sosie barbecue oraz meksykańską sałatkę z grillowaną kukurydzą.

W wydaniu znajdą się dodatkowe 24 strony przepisów kuchni meksykańskiej, w tym przekąski na mały i większy głód, sosy i sałatki, sycące zupy, aromatyczne mięsa, specjały z ryb i owoców morza oraz desery.

Najnowsze, majowe wydanie miesięcznika ?Kuchnia? pojawi się w punktach sprzedaży prasy we wtorek, 19 kwietnia br. w cenie 9,99 zł. Wydanie z książką kulinarną do wyboru oraz archiwalnym wydaniem magazynu ?Lubię gotować? będzie można kupić w cenie 14,99 zł.

Majowe wydanie ?Kuchni? jest promowane w prasie (?Gazeta Wybrocza? i jej dodatki, czasopisma Agory), w internecie (serwisy Gazeta.pl), w radiu (Radio Złote Przeboje, Radio Pogoda, Rock Radio, Rado TOK FM), w telewizji (Kuchnia+) oraz w kinach sieci Helios. Działania reklamowe przygotował dział marketingu pionu Czasopisma i prasa bezpłatna Agory.