Przebył ponad 60.000 km, zjadł niezliczone ilości burgerów - Tomek Woźniak od lat podróżuje i zbiera kuchenne inspiracje. Poszukiwania odpowiedniej atmosfery oraz wystroju zaowocowały otwarciem restauracji Burger Kitchen. Już pierwszego dnia nowe miejsce odwiedziło 550 osób!

 

Menu zdominowane jest przez kuchnią amerykańską. Chlubą lokalu są burgery - polecamy House Burger - 100% wołowiny - 26zł, BBQ Bacon 24zł, jest też wersja wegetariańska z pieczarką Portobello 22zł. Do tego świetnie pasują frytki z tymiankiem i rozmarynem za 6zł, albo cukiniowe - 8zł.

Codziennie od rana restauracja wita nas lekkim śniadaniem - np: organiczną kremową owsianką za 9zł, domową granolą z orzechami, suszonymi owocami, kokosem z jogurtem też 9zł.

Miłośnicy słodkich smaków będą zachwyceni - szejkiem z masłem orzechowym  - 12zł podawanym tradycyjnie jak w NYC w metalowych kubkach.

Dla liczących kalorie Tomek Woźniak przygotuje lekkie sałatki z chrupiącym serem Hallaoumi -26zł lub pieczonymi buraczkami i serem kozim - 24zł.

I sprawa absolutnie przepyszna - Burger Kitchen produkuje własny ketchup. Powstaje on z 25 pomidorów. Dostępny jest w dwóch wersjach do wyboru - klasycznej i ostrej z papryczką jalapenio.

 

Tomek Woźniak od lat współpracuje z magazynem, sporo jego przepisów znajdziecie na stronie KUCHNI.

 

Burger Kitchen

ul. Widok 8 obok Instytutu Francuskiego, Warszawa

Pon: 07:30 - 23:00
Czw.: 07:30 - 23:00
Pt.: 07:30 - 01:00
Sob.: 09:00 - 01:00
Niedz.: 09:00 - 22:00