Uczestnicy spotkań (maksymalnie 18 osób) otrzymają produkty niezbędne do przygotowania wykwintnego menu pod okiem doświadczonych kucharzy, którzy zdobywali doświadczenie nie tylko w najlepszych polskich hotelach, ale także obsługując vipów podczas Grand Prix Hiszpanii na torze Catalunya w Barcelonie czy pływając na statkach zagranicznych armatorów po całym świecie.
Finałem spotkania będzie wspólna degustacja wspólnie przygotowanych potraw, przy elegancko nakrytych stołach i lampce dobrego wina. Do dyspozycji uczestników spotkania są też miejsca parkingowe.
Aby skorzystać propozycji wspólnego gotowania na Stadionie Narodowym, należy wcześniej zarejestrować się pod mailem: jemyrodzinnie@stadionnarodowy.org.pl, lub telefonicznie pod numerem +48 728-808-128. Udział we wspólnym gotowaniu kosztuje 220 zł od osoby. Wszyscy uczestnicy wspólnego gotowania będą mogli wziąć udział w specjalnej bezpłatnej wycieczce po Stadionie Narodowym.
W najbliższą sobotę tematem będą afrodyzjaki, a w menu tematycznym znajdą m.in. millefoglie z łososiem, gorgonzolą i świeżym mango, małże Św. Jakuba z sosem z rukoli oraz pierś kaczki z karmelizowanym koprem włoskim i pieczonymi figami.
Kolejne wspólne gotowanie na Stadionie Narodowym odbędzie się 09.03.2013 r., a jego tytuł to: ?Pasta i basta?. W menu będą m.in. tortellini z pieczoną kaczką na sosie imbirowo-pomarańczowym, tagliatelle barwione kałamarnicą z krewetkami i sosem ostrygowym oraz orecchiette w kremowym sosie truflowym z suszonymi pomidorami.
Dodatkowe informacje na stronie stadionnarodowy.org.pl