Grog kawowo-rumowy

Magazyn Kuchnia
06.12.2018 09:08
A A A
Grog kawowo-rumowy

Grog kawowo-rumowy (shutterstock.com)

Grog kawowo-rumowy przyjemnie rozgrzeje w grudniowy wieczór.

Na 500 ml
Przygotowanie: 15 minut

Grog kawowo-rumowy - składniki:

4 pomarańcze
50 ml brandy
100 ml mocnej kawy z ekspresu
250 ml ciemnego rumu
150 g miodu gryczanego
laska cynamonu

Grog kawowo-rumowy - przygotowanie:

Jedną pomarańczę parzymy, po ostudzeniu kroimy na cienkie plastry. Z pozostałych wyciskamy sok, mieszamy z brandy i gorącą kawą. Do garnka wlewamy rum, wkładamy miód i cynamon, mocno podgrzewamy, ale nie gotujemy. Dodajemy plastry pomarańczy i sok z brandy, mieszamy, podajemy, zanim ostygnie.

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE