Warsztaty poprowadzi Cristina Catese, mistrzyni kuchni Akademii Kulinarnej Whirlpool, która opowie, jakie są tradycyjne włoskie ciasteczka, i pomoże uczestnikom przygotować:

• amaretti di Antonia, czyli tradycyjne pyszne migdałowe ciasteczka z przepisu mamy Cristiny,

• brutti e buoni – brzydkie, ale pyszne ciasteczka z migdałów i orzechów,

• baci di dama, czyli czekoladowe pocałunki damy według piemonckiej receptury,

• cantucci al cioccolato, czyli toskańskie spécialité z czekoladą,

• ciocco biscotto – szybkie, chrupiące ciasteczka czekoladowo-orzechowe.

Zajęcia odbędą się w Akademii Kulinarnej Whirlpool, Soho Factory, ul. Mińska 25, lok. 57 w Warszawie i potrwają 4 godziny; cena: 195 zł. Informacje na temat warsztatów i zasady płatności: akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty/

Spieszcie się. Liczba miejsc ograniczona!

Włoskie ciasteczkaWłoskie ciasteczka shutterstock