Tematem przewodnim nowej „Kuchni” są potrawy z jesiennych warzyw: dyni, bakłażana, kalafiora. Redakcja przedstawia swoje pomysły na dania z różnymi odmianami dyni, potrawy z kalafiora z różnych stron świata, a także receptury z bakłażanem w roli głównej z dodatkiem nieoczywistych przypraw.

W numerze znaleźć można też sprawdzone sposoby na przyrządzanie drobiu: gęsiny, kaczki, kurczaka i indyka. Jest również kilkanaście przepisów na ciasta i desery z jabłkami oraz na kiszonki z rzodkiewek, pastisonów i buraków.

Czytelnicy KUCHNI znajdą też, jak zwykle, teksty podróżnicze. Tym razem odwiedzimy najlepsze knajpki w Amsterdamie i przespacerujemy się po Gironie. Podpowiemy również, co zjeść w okolicach Kalisza oraz co zobaczyć w Splicie i na Ibizie.

Siódmy numer KUCHNI już w sprzedażySiódmy numer KUCHNI już w sprzedaży materiały promocyjne

To wydanie kupicie również z dodatkiem – książką kulinarną „Superproste gotowanie”, w której znalazło się 40 przepisów na każdą porę dnia z maksymalnie 6 składników.