Hasło tegorocznej edycji Targów Książki Kulinarnej, organizowanych przez Martę Gessler, brzmi: "PODRÓŻU-JEMY". Poznawanie lokalnej tradycji kulinarnej jest nieodłączną stroną podróży, a dla niektórych nawet najważniejszym jej elementem. Podczas tegorocznej edycji będzie można zarówno dowiedzieć się więcej o kuchniach najdalszych stron świata, jak i poznać nieznane przysmaki z różnych regionów Polski czy razem z gośćmi zastanowić się, dlaczego w Polsce pokochaliśmy akurat japoński ramen i bliskowschodni hummus, a nie możemy się przekonać do ostryg.

>>>Szukasz książki kulinarnej? Przeczytaj nasze recenzje

Najważniejszą częścią wydarzenia będą targi książki, na których będzie można kupić pozycje najlepszych wydawnictw specjalizujących się w książkach poświęconych gotowaniu i kulinariom. W programie nie zabraknie także warsztatów oraz spotkań z ekspertami, kulinarnymi podróżnikami, szefami kuchni i restauratorami, a także autorami książek.

Targi Książki Kulinarnej odbędą się w dniach 19-21 lipcaTargi Książki Kulinarnej odbędą się w dniach 19-21 lipca mat.pras.

7. edycja Targów Książki Kulinarnej odbędzie się w dniach 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie. Wstęp - 10 zł, dzieci do lat 12 wstęp wolny. W ramach biletu na targi będzie można także zwiedzić wystawy prezentowane w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski.