Sezon letni to doskonały czas, aby wyjść z czterech ścian i pogrillować na powietrzu. Bardzo nam się taki pomysł podoba, jednak lato także bywa kapryśne i nie zawsze jest to możliwe... Dlatego chcemy Wam pokazać, że grillować można także w domach i to też może być bardzo ciekawe. Oczywiście zaprezentujemy Wam przy każdej z receptur wersje do przyrządzenia dania na zewnątrz. Przyjdźcie, pod okiem Marco poznajcie nowe techniki kulinarne, a na pewno poradzicie sobie z grillem i w domu, i pod chmurką. Będą ryba, mule, drób i włoski minideser.
Warsztaty poprowadzi mediolańczyk, szef kuchni Marco Ghia, który pokaże, jak przygotować:
• makrelę grillowaną w piekarniku podawaną z jogurtowym sosem miętowym
• mule grillowane z tymiankiem oprószone serem Parmigiano Reggiano
• grillowaną pierś kurczaka z marchewkowymi ciasteczkami w soku pomarańczowym
• pikantną wieprzowinę marynowaną w musztardzie z pieczonymi pietruszkami i rukolą
• panna cottę na maślance z grillowanym na patelni rabarbarem.

Zajęcia odbędą się 29 czerwca w Akademii Kulinarnej Whirlpool, Soho Factory, ul. Mińska 25 w Warszawie i potrwają 4 godziny; cena: 195 zł. Informacje na temat warsztatów i zasady płatności: akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty/

Spieszcie się - Liczba miejsc ograniczona!