Dla 4 osób
Przygotowanie: 35 minut

Roladki z piersi kurczaka - składniki

2 pojedyncze piersi kurczaka
sól, pieprz
łyżeczka suszonej szałwii
cukinia
4 suszone pomidory
4 plastry bekonu lub szynki
olej do smażenia

Roladki z piersi kurczaka - przygotowanie

Każdą pierś przekrawamy na dwa płaty, myjemy, osuszamy, lekko rozbijamy, solimy, oprószamy pieprzem i posypujemy szałwią.

Cukinię myjemy w zimnej wodzie i kroimy w słupki. Pomidory drobno kroimy.

Na piersiach układamy po plastrze bekonu, trochę pokrojonych pomidorów i po kilka słupków cukinii, rolujemy i spinamy wykałaczkami.

Rumienimy roladki ze wszystkich stron na patelni na rozgrzanym oleju, przekładamy do rondla, polewamy pozostałym na patelni tłuszczem, dolewamy 125 ml ciepłej wody i dusimy 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.