Dla 4-8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: do 2 godzin

Kotleciki jagnięce w kuminie i chili - składniki

500 g mostka jagnięcego
2 łyżeczki kuminu mielonego
sól
1- 1/2 łyżeczki chili
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego
ząbek czosnku

Kotleciki jagnięce w kuminie i chili - przygotowanie

Mostek jagnięcy kroimy na pojedyncze kotleciki. W misce mieszamy kumin, sól, chili, paprykę wędzoną, oliwę, ocet i drobno posiekany czosnek. Marynatą smarujemy kotleciki i pozostawiamy je w niej 60-120 minut. Grillujemy (lub smażymy na patelni grillowej) po 2 minuty z każdej strony i podajemy z ulubionymi dodatkami.