Dla 4-6 osób
Przygotowanie: 15 minut

Bruschetty z ricottą, kozim serem i grillowanymi winogronami z tymiankiem - składniki

kilka łodyżek świeżego tymianku
łyżeczka miodu
2 łyżeczki soku z cytryny
500 g czerwonych winogron
bagietka
oliwa
opakowanie ricotty
kremowy serek kozi
sól gruboziarnista

Bruschetty z ricottą, kozim serem i grillowanymi winogronami z tymiankiem - przygotowanie

Listki tymianku mieszamy z miodem i sokiem z cytryny. Smarujemy sosem winogrona, które następnie nadziewamy na patyki do szaszłyków lub grillujemy na specjalnej blaszce.

Bagietkę kroimy na kromki. Skrapiamy oliwą i podpiekamy na grillu.

Ricottę mieszamy z serem kozim. Ser nakładamy na ciepłe pieczywo, na nim grillowane winogrona. Ozdabiamy świeżymi gałązkami tymianku i solimy do smaku.