Dla 2 osób • Przygotowanie: 30 minut

Omlet z fasolką szparagową - składniki

200 g mrożonej fasolki szparagowej
4 jajka
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki mąki pszennej pełnoziarnistej
2 łyżki masła
150 g pomidorków koktajlowych 
3 łyżki startego parmezanu
sól i pieprz ziołowy
listki świeżej bazylii

Omlet z fasolką szparagową - przygotowanie

Fasolkę gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Studzimy, kroimy na małe kawałki.

Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, wciąż ubijając, dodajemy kolejno żółtka i mąkę.

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy fasolkę, przesmażamy około minuty. Wykładamy ciasto, oprószamy solą i pieprzem ziołowym, wyrównujemy łyżką, układamy dekoracyjnie pomidorki. Podsmażamy na malutkim ogniu.

Gdy widoczne między warzywami ciasto się zetnie, posypujemy startym parmezanem, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy, aż ser rozpuści. Przed podaniem posypujemy listkami świeżej bazylii.