Serowe krakersy z maki ryżowejSerowe krakersy z maki ryżowej Fot. Andrzej Krasowski

Dla 8 osób • Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 30 minut

Serowe krakersy - składniki

100 g startego ostrego żółtego sera
50 g mąki ryżowej
łyżka mąki ziemniaczanej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki wody
olej do natłuszczenia blachy

Serowe krakersy - przygotowanie

Wszystkie składniki mieszamy w misce na gładkie ciasto. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. Natłuszczamy blachę.

Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i kroimy na ciasteczka o dowolnych kształtach. Układamy na
blasze i pieczemy 10-20 minut, aż nabiorą złotego koloru.