Dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut

Szaszłyki z sera halloumi i warzyw - składniki:

250 g sera halloumi
strąk czerwonej papryki
strąk żółtej papryki
mała cukinia
2 czerwone cebule
300 g pomidorków koktajlowych
4 łyżki oliwy
łyżeczka suszonego tymianku
sól

Szaszłyki z sera halloumi i warzyw - jak przygotować:

Ser kroimy w kostkę o boku ok. 2,5 cm. Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych, myjemy, kroimy na kawałki. Cukinię myjemy, kroimy na plasterki o grubości ok. 1,5 cm. Cebule obieramy, kroimy w szóstki lub ósemki. Pomidorki myjmy, osączamy. Oliwę rozrabiamy z tymiankiem i szczyptą soli, skrapiamy nią ser. Na zmoczone szpadki od szaszłyków nadziewamy ser i warzywa. Układamy z boku rusztu i grillujemy w niezbyt wysokiej temperaturze, aż ser i papryka zmiękną.