Makaron z czosnkiem i natką

Magazyn Kuchnia
22.10.2018 09:06
A A A
Makaron z czosnkiem i natką

Makaron z czosnkiem i natką (shutterstock.com)

Makaron z czosnkiem i natką - danie wegetariańskie z pięciu składników

Dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut

Makaron z czosnkiem i natką - składniki:

400 g makaronu spaghetti, tagliatelle
sól
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
ok. 60 ml dobrej oliwy

Makaron z czosnkiem i natką - przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Natkę myjemy, osuszamy, drobno siekamy. Oliwę rozgrzewamy na głębokiej patelni, dorzucamy do niej czosnek i podgrzewamy, uważając, żeby się nie przypalił.
Ugotowany makaron odsączamy, przekładamy na patelnię z czosnkiem, podgrzewamy minutę, mieszając. Na koniec dodajemy natkę, mieszamy i rozkładamy na talerze. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą.

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE