Chrupiące placki z cukinii

Anna Gaik
03.11.2018 08:22
A A A
Wegetariańskie placki z cukinii

Wegetariańskie placki z cukinii (shutterstock.com)

Pięć składników, pół godziny przygotowań i pyszna kolacja gotowa! Nie ma to jak chrupiące placki z cukinii.

Dla 2-4 osób
Przygotowanie: 30 minut

3 małe cukinie 
jajko 
60-70 g mąki 
sól ziołowa 
olej do smażenia, np. rzepakowy

Cukinie myjemy, obcinamy końcówki i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy sok, żeby ciasto nie było zbyt wodniste. Dodajemy jajko, sól ziołową i mąkę. Mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodajemy jeszcze trochę mąki. Smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE