Szasz造ki wo這we z piekarnika lub z grilla

Magazyn Kuchnia
10.10.2018 08:59
A A A
Podobny szasz造k przygotujecie z drobiu lub wieprzowiny, np. kark闚ki

Podobny szasz造k przygotujecie z drobiu lub wieprzowiny, np. kark闚ki (shutterstock.com)

Szasz造ki to bardzo dobry pomys na szybki mi瘰ny obiad lub danie dla niespodziewanych go軼i. Nasz przepis mo瞠cie r闚nie wykorzysta organizuj帷 ostatniego w tym roku grilla.

Dla 6-8 os鏏
Przygotowanie: 40 minut

1 kg rostbefu, rozbratla lub pol璠wicy
2 造磬i musztardy dijon
造磬a octu balsamicznego
pieprz
2 czerwone papryki
2 cebule
drewniane patyczki lub metalowe szpadki
s鏊

Mi瘰o kroimy w du膨 kostk (3 na 3 cm). W misce mieszamy musztard z octem balsamicznym, a nast瘼nie wk豉damy mi瘰o, kt鏎e dok豉dnie obtaczamy marynat i posypujemy pieprzem. Rozgrzewamy piekarnik do 220 st.
Papryk kroimy w du膨 kostk, cebul w grube plastry. Nadziewamy warzywa na patyczki na zmian z mi瘰em. Patyczki warto moczy przez 15 minut w wodzie – nie b璠 si przypala. Szasz造ki uk豉damy na kratce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut, cz瘰to obracaj帷. Po wyj璚iu z piekarnika, szasz造ki solimy i odstawiamy na 10 minut, 瞠by odpocz窸y.

Skomentuj:
Zaloguj si

Aby oceni zaloguj si lub zarejestrujX

NAJCZ呇CIEJ CZYTANE