Dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut

500 g drobiowej wątróbki
jabłko
2 łyżki masła
cebula
łyżka suszonego majeranku
sok z połowy pomarańczy
sól, pieprz

Wątróbkę czyścimy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Jabłko obieramy, kroimy w ósemki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy wątróbkę. Obsmażamy ją ze wszystkich stron na dużym mocnym ogniu, zmniejszamy płomień, dodajemy pokrojoną cebulę, krótko podsmażamy, dodajemy jabłko. Doprawiamy roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z pomarańczy i dusimy jeszcze przez chwilę, aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie (ok. 5 minut).