Food Studies - podyplomowe studia dla miłośników dobrego jedzenia. Już po raz czwarty!

materiały prasowe
12.10.2017 12:38
A A A
Food Studies - podyplomowe studia dla miłośników dobrego jedzenia. Już po raz czwarty!

Food Studies - podyplomowe studia dla miłośników dobrego jedzenia. Już po raz czwarty! (Fot. Magdalena Tomaszewska-Bolałek)

Świat oszalał na punkcie jedzenia. Restauracje, kawiarnie, kooperatywy zakupowe, gospodarstwa i rzemieślnicze wytwórnie to tylko początek długiej listy działalności związanych z branżą gastronomiczną i spożywczą. Ludzie nie tylko chcą jeść i gotować, chcą też więcej wiedzieć na temat kultury żywieniowej.

Food Studies na Uniwersytecie SWPS to roczne, podyplomowe studia przybliżające zagadnienia z zakresu food studies. Antropologia jedzenia, historia kuchni, neurogastronomia, food film, psychologia jedzenia, street food, turystyka i dyplomacja kulinarna to tylko niektóre z poruszanych w trakcie zajęć zagadnień. Wśród wykładowców są między innymi: Aleksander Baron, Aleksandra Drzał-Sierocka, Grzegorz Łapanowski, Gieno Mientkiewicz, Maciej Nowak, Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Ewa Wagner, Marcin Wojtasik, Anna Wrońska.

Program obejmuje 209 godzin dydaktycznych (dwa semestry), na które składają się wykłady prowadzone przez nauczycieli akademickich, seminaria z aktywnymi zawodowo specjalistami (m.in: restauratorami, krytykami kulinarnymi, producentami telewizyjnymi, wydawcami, działaczami) oraz warsztaty praktyczne.

Partnerami studiów są: Akademia Kulinarna Whirlpool, Browar Kormoran, Chopin Vodka, LOTTE Wedel, FOOD LAB STUDIO, Magazyn Kuchnia, Kuchnia+, Muzeum Polskiej Wódki, Smolna8Studio, Stowarzyszenie Wódka Polska.

Rekrutacja trwa do końca października 2017 roku, zajęcia rozpoczynają się 4 listopada 2017.

Szczegółowe informacje o studiach dostępne są na: https://www.swps.pl/oferta/warszawa/podyplomowe/rozwoj-osobisty-coaching/food-studies

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX