Dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut

Sałatka z szynka parmeńską i jajkiem na twardo - składniki:

4 garście mieszanki ulubionych sałat z dodatkiem rukoli
4 jajka ugotowane na twardo
garść zielonego groszku (może być mrożony)
6-8 plastrów szynki parmeńskiej S
Sos:
łyżeczka ostrej musztardy np. dijon
łyżeczka miodu
4 łyżki pikantnej oliwy 
sól, pieprz do smaku

Sałatka z szynka parmeńską i jajkiem na twardo - jak przygotować:

Liście świeżych sałat myjemy i osuszamy, układamy na talerzach,  Ugotowane na twardo jajka obieramy, kroimy na pół. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na sałacie wraz z pokrojonymi jajkami. Na sos musztardę mieszamy z miodem, dodajemy po kropelce oliwę i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty, jednolity sos. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i polewamy sałatkę.