Włoszczyzna – nie tylko do zupy

Co prawda najczęściej robimy z niej aromatyczny bulion, ale można z niej przyrządzić wiele potraw. My proponujemy m.in.: konfitowaną gęsinę i włoszczyznę pieczoną w miodzie i tymianku, empanady z włoszczyzną, mięsem i oliwkami oraz włoszczyznę zapiekaną w sosie waniliowym.

Dynia na 15 sposobów

Sprawdź, jak łatwo przygotować puree z pieczonej dyni, która przyda ci się przez całą zimę zarówno do rozgrzewających potraw, jak smakowitych ciast.

Domowy makaron

Kucharz Paweł Zasławski tym razem nauczy nas robienia domowych klusek. Będą sprężyste i miękkie – niezastąpione w kuchni miłośników comfort food.

Kuchnia Kaukazu

Olia Hercules zabiera nas w sentymentalną podróż kulinarną po Gruzji i innych krajach Kaukazu tropem swojej ormiańskiej rodziny. Rozbudzimy wasz apetyt przepisami z jej najnowszej książki „Kaukasis”, która niedawno ukazała się w Polsce.

Gęś – listopadowy przebój

Najpierw ją marynujemy potem powolnie dusimy. W efekcie otrzymujemy soczystą i miękką gęsinę o słodko-kwaśnym smaku.

Ponadto w listopadowej Kuchni znajdziecie zeszyt z przepisami na kurczaka.

Wykup roczną prenumeratę