Robimy domowe kiszonki

Inka Wrońska
09.07.2018 08:00
A A A
Kiszone ogórki

Kiszone ogórki (Fot: Natalia Nowak-Bratek (krewimleko.wordpress.com))

Jedna z najpopularniejszych w Polsce metod konserwowania jedzenia. Prosta, bo teoretycznie wystarczy dodać sól (lub solankę) i już. No, ale prawda jest taka, że zawsze dorzucamy to i owo do smaku, nie każdy to samo, nie każdy tyle samo. Dlatego właśnie nasze ogórki, ogórki babci i ogórki pana sąsiada Zenka - to zupełnie różne ogórki...
Zobacz przepisy na domowe kiszonki (6)

PYTANIE Jakie kiszonki przygotowujesz najczęściej?

 Warzywne, np. kiszoną kapustę, kiszoną paprykę
 Owocowe, np. śliwki
 Z grzybów, np. kurki

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (1)
Zaloguj się
  • Ilona Dziuba

    0

    Witam, po dwóch dniach od zalania śliwek solanką pojawił sie biały nalot/ kożuch czy to normalne?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE