Co trzeba zjeść w ten weekend! Przepisy z truskawkami, rabarbarem i szparagami

Magazyn Kuchnia
02.05.2018 09:41
A A A
Tarty orzechowe z truskawkami

Tarty orzechowe z truskawkami (Fot. Małgorzata Dzięgielewska)

Najpierw długo nic, a potem wysyp truskawek, szparagów i rabarbaru. Gotujcie i jedzcie, ile się da. A żeby nie było nudno, zróbcie je na słodko i na wytrawnie. Tak, tak - szparagi można jeść z cukrem, a truskawki z rybą!
Zobacz zdjęcia (7)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (2)
Zaloguj się
  • Gość: aas

    Oceniono 11 razy 11

    a coś prostego typu ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami ?

  • wj_2000

    Oceniono 6 razy -2

    Nie podoba mi się propagowanie rabarbaru i szparagów. Gdy miałem 17 lat spotkał mnie pierwszy atak kamicy nerkowej. Powtarzały się one co 2 lata (w sumie 11 czy 12), z czego dwa skończyły się chirurgicznym usunięciem kamienia z moczowodu.
    I dopiero wtedy się dowiedziałem by nie jeść 4 rzeczy: RABARBARU, SZPARAGÓW, szpinaku i szczawiu. a za to OD CZASU DO CZASU wypić naraz DUŻO PIWA.
    I kłopoty się skończyły.
    Kwas szczawiowy zawarty obficie w wymienionych produktach tworzy w nerkach trudno rozpuszczalne sole szczawianu wapnia i stąd kamienie w drogach moczowych. Bardzo przykra dolegliwość.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE