Zielony groszek - słodki i świeży

Przepisy: Honorata Piwowarska, przygotowanie potraw i stylizacja: Martyna Peisert, zdjęcia: Małgorzata Kujda
16.05.2017 11:30
A A A
Kulki z zielonego groszku i ricotty z sosem estragonowym

Kulki z zielonego groszku i ricotty z sosem estragonowym (M.KUJDA)

Mały, a cieszy. Zwłaszcza ten wiosenny, świeży jest niezwykle słodki i delikatny. Możemy z niego przygotować lekkie przekąski, obficie używając przypraw. Groszek bardzo je lubi.
Zobacz przepisy z młodym groszkiem (6)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (1)
Zaloguj się
  • caards

    Oceniono 2 razy 2

    Jakaś masakra, a nie przepis. W tytule groszek soczysty, ale później zmiksowany. Gotowanie przez 10 minut świeżego zielonego groszku niszczy wszystko, co on ma w sobie, robi się guano (potem się go jeszcze pali przez kwadrans w 200 st. C). Pojawia się jakieś jajko, którego w recepisie nie ma. Opis sporządzenia dania to horror. Na koniec upalony groszek podajemy na gorąco z sosem estragonowym (!?). Po trzecie - ten , kto to pisał ma pojęcie, ile to jest 100 g bułki tartej, 50 g sezamu, 150 g ricotty, 50 g parmezanu i 200 ml 22% śmietany dodanej do 500 groszku??

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE