Jak przygotować idealny stek za pomocą sprytnej metody odwróconego smażenia? [KROK PO KROKU]

komal
20.03.2017 12:21
A A A
przyprawianie steku

przyprawianie steku (fot. archiwum prywatne)

Ta metoda nie jest u nas jeszcze zbyt dobrze znana, a daje gwarancję, że mięso będzie wysmażone dokładnie tak, jak chcecie. Sprawdziliśmy i potwierdzamy - stek wyszedł super.
Zobacz krok po kroku, jak przygotować stek metodą odwróconego smażenia (6)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (32)
Zaloguj się
  • avatar

    nerexo

    Oceniono 15 razy 9

    Idiotyczne. Metoda dla ludzi którzy mają problem z ugotowaniem wody na herbatę. Największą zaletą steka z patelni jest to że jest to danie gotowe w kilka min. W czasie potrzebnym na zabawę w piekarninu można spokojnie rozpalić grilla, poczym w kilka minut zrobić steka nad ogniem, koło którego takie cuda nie leżały

  • avatar
  • avatar

    cucurucu

    Oceniono 11 razy 7

    Bez dobrej wolowiny nawet nie probuj 'robic' dobrego steka.

  • avatar

    ver.bus

    Oceniono 6 razy 6

    To coś na zdjęciu to ma być stek? I do tego usmażony?
    Wygląda jak truchło nietoperza albo szczura.

  • avatar
  • avatar

    single_malt

    Oceniono 8 razy 4

    z tego co widac na zdjeciu nie moze wyjsc dobry steak.
    Po pierwsze mieso jest zle pociete.
    Nie smazymy na oliwie bo ma specyficzny posmak, i na oleju tez nie jest optymalnie.
    Przy odrobinie pomyslunku mozna latwo wpasc na to co jest optymalne... ale nie napisze
    Potrzebna jest bardzo gruba , ciezka zeliwna patelnia z rowkami, ktora nie wychlodzi sie natychmast po polozeniu miesa.
    Solimy gruba sola i pieprzymy przed smazeniem , i po obu stronach

  • avatar

    Oceniono 4 razy 4

    Smazenie steka samo w sobie jest dziecinnie proste. Wystarczy patelnia i olej. Jesli do przygotowania steka potrzebowalbym jeszcze sondy i piekarnika to jest to niepotrzebne komplikowanie procesu.

  • avatar

    dyoodeck

    Oceniono 3 razy 1

    Klarowane masło, to jest klucz do równowagi między mięskiem pysznym a zwęglonym...

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX