Rozwiązanie konkursu "Kuchni" nr 01/2017

dyniowa jaglanka z granatem

dyniowa jaglanka z granatem (materiały nadesłane)

Prezentujemy wyniki konkursu styczniowego magazynu "Kuchnia". Zwycięzcom gratulujemy! Spośród wszystkich nadesłanych zdjęć na nasz konkurs wybraliśmy pięć, które najbardziej spodobały się redakcji.
1 z 5
materiały nadesłane
materiały nadesłane

Zdjęcie Joanny z Katowic

"Zupa z marchwi" według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 93.

Joasia zmieniłam dosłownie kilka drobiazgów, cebulę zeszkliła
na oleju kokosowym, a aby wywar był warzywny (dodała do niego czubatą
łyżeczkę płatków drożdżowych nieaktywnych- one idealnie podkręcają smak).
Upiekła kilka marchewek (skropionych oliwą z chili
i cynamonem), które następnie przekroiła na pół, obsypała sezamem i
ziarnami słonecznika i udekorowała nimi gorącą, parującą cudownie zupę.

2 z 5
materiały nadesłane
materiały nadesłane

Zdjęcie Władysława z Białegostoku

"Dyniowa jaglanka z granatem " według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 24.

3 z 5
materiały nadesłane
materiały nadesłane

Zdjęcie Izy z Białegostoku

"Brukselka pieczona z dynią i czerwoną fasolą" według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 22.

4 z 5
materiały nadesłane
materiały nadesłane

Zdjęcie Andrzeja z Gródek

"Pierożki ze słodkimi ziemniakami " według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 28.

5 z 5
materiały nadesłane
materiały nadesłane

Zdjęcie Ani z Pucic

"Smalec na wędzonce z suszonymi grzybami"  według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 65.

Ania do smalcu użyła Kiełbasy " Z beczki", 3 szalotki, śliwki kalifornijskie oraz 3 suszone prawdziwki.