Rozwiązanie konkursu "Kuchni" nr 01/2017
dyniowa jaglanka z granatem (materiały nadesłane)
Prezentujemy wyniki konkursu styczniowego magazynu "Kuchnia".
Zwycięzcom gratulujemy!
Spośród wszystkich nadesłanych zdjęć na nasz konkurs wybraliśmy pięć,
które najbardziej spodobały się redakcji.
1 z 5
Zdjęcie Joanny z Katowic
"Zupa z marchwi" według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 93.
Joasia zmieniłam dosłownie kilka drobiazgów, cebulę zeszkliła
na oleju kokosowym, a aby wywar był warzywny (dodała do niego czubatą
łyżeczkę płatków drożdżowych nieaktywnych- one idealnie podkręcają smak).
Upiekła kilka marchewek (skropionych oliwą z chili
i cynamonem), które następnie przekroiła na pół, obsypała sezamem i
ziarnami słonecznika i udekorowała nimi gorącą, parującą cudownie zupę.
2 z 5
Zdjęcie Władysława z Białegostoku
"Dyniowa jaglanka z granatem " według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 24.
3 z 5
Zdjęcie Izy z Białegostoku
"Brukselka pieczona z dynią i czerwoną fasolą" według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 22.
4 z 5
Zdjęcie Andrzeja z Gródek
"Pierożki ze słodkimi ziemniakami " według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 28.
5 z 5
Zdjęcie Ani z Pucic
"Smalec na wędzonce z suszonymi grzybami" według przepisu z Magazynu Kuchnia ze strony 65.
Ania do smalcu użyła Kiełbasy " Z beczki", 3 szalotki, śliwki kalifornijskie oraz 3 suszone prawdziwki.