Najlepsze przepisy na domowy chleb: w godzinę, na zakwasie, do odrywania... - kilka inspiracji na Światowy Dzień Chleba

paz
10.10.2017 07:37
A A A
Chleb drożdżowy z pesto

Chleb drożdżowy z pesto (Fot. Natalia Nowak-Bratek)

Już w poniedziałek, 16 października Światowy Dzień Chleba (tego samego dnia przypada też Światowy Dzień Żywności). Z tej okazji zróbcie sobie kanapkę na chlebie własnego wypieku. Takich bochenków nie ma w piekarniach. Nie pożałujecie!
Poznaj przepisy na chleby (10)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (13)
Zaloguj się
  • avatar

    lech2011

    Oceniono 10 razy 6

    A gdzie w Warszawie można kupić "normalny" biały lub czarny chleb, taki z trzeszczącą skórką, bez żadnych "wynalazków", najlepiej jeszcze ciepły ?
    Tylko nie piszcie o różnych Putkach, Grzybkach, czy innych "nowoczesnych" piekarniach.

  • avatar

    andi.11111

    Oceniono 10 razy 6

    Robię chleb na zakwasie z mąk razowych/80 % żytniej,20%pszennej /z dodatkiem ziaren dyni i słonecznika.Niestety,produkcja trwa około 18 godzin.Chleb może leżeć 2 tygodnie w lodówce.Mniam,mniam.

  • avatar

    spike23

    0

    A ja kupuje chleb z GSu, u nas nadal jest i chleb i bułki sa najlepsze, bez udziwnień i innych glutów

  • avatar

    swinton

    Oceniono 3 razy -1

    Poszedłem do renomowanej piekarni, kupiłem małe białe bułki i chleb żytnie na zakwasie.
    W domu maszyna zrobiła mi ciasto na białe bułki z gotowej mieszanki, chleb żytni też zrobiła. Mąka do maszyny oparta jest na drożdżach.
    Piekarnia v Maszyna domowa - wyszedł remis 2:2

  • avatar

    cezar61

    Oceniono 2 razy -2

    Najpierw padnie, a później utyje, jak zacznie żreć chleb bochenkami codziennie.

  • avatar

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX