Dorsz na 9 sposobów

paz
09.01.2018 14:08
A A A
Domowe paluszki rybne z sosem tzatziki

Domowe paluszki rybne z sosem tzatziki (Fot: Natalia Nowak-Bratek (krewimleko.wordpress.com))

Dorsz ma zwarte, białe mięso, które doskonale nadaje się zarówno do smażenia czy pieczenia, jak i gotowania. Złociste paluszki rybne, zapiekanka, zupa, a może tatar? Wypróbuj nasze najlepsze przepisy.
Zobacz przepisy na dania z dorsza (10)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (2)
Zaloguj się
  • Paweł Strzelecki

    Oceniono 6 razy 2

    "Dorsz ma doskonałe zwarte mięso.." ??? doskonałe to mogę się zgodzić gdyż o gustach się nie dyskutuje, ale zwarte? Ktoś kto to pisał nigdy nie miał do czynienia z dorszem - no chyba że z mocno zmrożonym bo wtedy jest zwarty :-) Zwarte mięso to ma molwa , węgorz, brosma... ale dorsz ma mięso które jest mocno dzieli się na "płaty" po ścięciu białka, chyba że się go 17 razy obtoczy w panierce ;) tak jak to robią nad morzem dla stonki turystycznej... NIe mam sił już nawet dział kuchnia opanowała gimbaza...

  • 3alfa.alfa

    Oceniono 5 razy 1

    "Pyszne ...sposoby "
    Prośba do redakcji Gazety.pl.
    Przyjmując na staż gimnazjalistów róbcie jakąś selekcję. Bo takie teksty na główne tylko was ośmieszają

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE