Zdrowsza kuchnia polska - tradycyjne potrawy w lżejszym wydaniu

Wygodnadieta.pl
06.07.2017 10:48
A A A

Fot. iStock

Choć kochamy rodzimą kuchnię, często zdajemy sobie sprawę z tego, że nasze ulubione dania bywają zbyt ciężkie i tłuste. Wystarczą jednak drobne modyfikacje, żeby odkryć ?stare? smaki w zupełnie nowej - lżejszej i zdrowszej wersji. Oto kilka inspiracji.
Zobacz przepisy (6)

PYTANIE Czy lubisz ekperymentować w kuchni?

 Tak! Gotowanie to mój żywioł!
 Raczej tak, chociaż obawiam się efektów
 Nie, lubię sprawdzone przepisy
 Nie znoszę gotować

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (6)
Zaloguj się
  • yrithee

    Oceniono 7 razy 5

    Ok, ale jaki jest problem z tym, zeby do bigosu wrzucić dobrej jakości mięso? Bigos jest z mięsem, w wersji warzywnej to kapusta duszona z warzywami. Tak samo gołabki - to jakiś problem, żeby uzyć dobrej jakości mięsa, chudszego, niż standardowe mielone z blizej niezidentyfikowanych kawałków mięsa? Przecież można wziać chude mięso i przygotowac jako farsz...

  • magwol2

    Oceniono 3 razy 3

    Kopytka jaglane czy ziemniaczano-mączne - różnica kaloryczna niewielka, skoro potem i tak "Podajemy z ulubionymi dodatkami (masłem, sosami itp.).".

    To sosy są najbardziej kaloryczną częścią tego dania.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE