Domowe chleby i bagietki na zakwasie

Olga Badowska
27.02.2018 10:40
A A A
Chleb razowy z żurawiną

Chleb razowy z żurawiną (Fot: Natalia Nowak-Bratek (krewimleko.wordpress.com))

Zakwas. Mąka i woda. Potem znowu mąka i woda. I kolejna porcja. Następnie... rozglądamy się, komu podrzucić wylewającą się ze słoika, bulgoczącą mieszaninę - tyle jej narosło. Chyba że na drzwiach kuchni napiszemy "piekarnia" i zajmiemy się zagniataniem, formowaniem i pieczeniem chleba. To będzie bardzo przyjemny czas.
Zobacz zdjęcia (6)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (1)
Zaloguj się
  • tombezko77

    Oceniono 8 razy -2

    Nie pamiętam kiedy ostatni raz cokolwiek kupiłam jeśli chodzi o pieczywo. To kupne jest przeokropne, a następnego dnia twarde jak skała. Nie mam problemu z pieczywem odkąd wypiekam samodzielnie bułki, chleby w domu. Bardzo fajny wybór i polecam każdemu - mąki kupuję w bio-market.pl

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE