Rośliny strączkowe - źródło błonnika w walce ze zbędnymi kilogramami

Autor: http://www.wygodnadieta.pl/
18.11.2015 16:11
A A A
Jednym ze źródeł witaminy B1 są warzywa strączkowe

Jednym ze źródeł witaminy B1 są warzywa strączkowe (Shutterstock)

  • Na odporność
  • Czy warto? Zacznijmy od błonnika
  • Jakie nasiona wybierać?
  • Problematyczne strączki?
Rośliny strączkowe to jeden z najstarszych pokarmów. Rozwój cywilizacyjny przyczynił się do zwiększenia dostępności pokarmów mięsnych i produktów przetworzonych, co spowodowało znaczącą redukcję spożycia strączków. Ich wysoka wartość odżywcza jest jednak bezdyskusyjna, warto zatem zmienić nastawienie do tych wyjątkowo cennych darów natury
Zobacz zdjęcia (4)

ZOBACZ WIDEO

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE