Puszka - wygodne gotowanie

MG
03.10.2014 14:08
A A A

Puszki są wygodne w użyciu - mogą długo leżeć w spiżarni i znacznie skracają czas spędzony w kuchni. A możliwości jest dużo, mamy puszki z pomidorami, ciecierzycą, kukurydzą, fasolką, sardynkami, tuńczykiem, a nawet z mlekiem kokosowym i kajmakiem
Zobacz zdjęcia (10)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (2)
Zaloguj się
  • jonwol

    Oceniono 2 razy 2

    Najlepsza z tego jest puszka. Można ją wylizać na deser.

  • zewszad_i_znikad

    Oceniono 2 razy 2

    Pucha jest wygidna, i owszem. Kiedy nie wiedziałam jeszcze o istnieniu ciecierzycy w puszkach, kupiłam opakowanie - i przyrządzanie trwało koszmarnie długo. Wieczorem wstawienie do namaczania, następnego dnia gotowanie przez godzinę - i nadal nie była całkiem miękka. Ciecierzyca z puchy przyrządza się bajecznie szybko... Dzisiaj akurat jadłam zupę z ciecierzycy i pomidorów.
    Za to zupełnie mnie nie przekonuje soczewica z puszki, to już moim zdaniem mija się z celem - soczewica, w odróżnieniu od ciecierzycy, da się ugotować bardzo szybko i w ogóle nie wymaga namoczenia.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE