Wojciech Modest Amaro - Polak z gwiazdką zdradza przepisy

Wojciech Modest Amaro
09.05.2014 14:55
A A A
Wojciech Modest Amaro. Na zdjęciu obok - seler, kwas chlebowy, opieńka

Wojciech Modest Amaro. Na zdjęciu obok - seler, kwas chlebowy, opieńka (Portret: Anna Bedyńska, zdjęcia: M&K DUKLAS/DUKLAS.PL)

Wojciech Modest Amaro - szef Atelier Amaro, pierwszej w Polsce restauracji z gwiazdką Michelina. w 2008 r. Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna wyróżniła go prestiżową nagrodą "Chef de l'Avenir" za wybitny talent. Obecnie możemy oglądać go na antenie Polsatu - jest szefem jurorów polskiej edycji programu "Top Chef" oraz gospodarzem "Hells Kitchen"
Zobacz zdjęcia (7)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (55)
Zaloguj się
  • 0gt

    Oceniono 138 razy 102

    W pewnym momencie nawet zastanawiałem się po co mu te show w TV. Ale z drugiej strony... ten pan, w całkiem młodym wieku osiągnął absolutnie wszystko, co na świecie w jego branży osiągnąć można. Coś trzeba dalej w życiu robić ciekawego. Jedni jeżdżą w rajdach jak Małysz, inni robią show w TV jak Amaro.
    Nikomu nie szkodzi, oglądać nie trzeba. Ale widać wyraźnie, że sprawia mu to frajdę i oby tak dalej! :)

  • pinup

    Oceniono 120 razy 100

    Za najwiekszy absurd przenoszenia amerykanskich produkcji na polska ziemie uwazam zupelne niezrozumienie tematu. W Ameryce norma jest pozytywne wyrazanie sie o innych, przysladzanie i generalnie wciskanie kitu. Dlatego programy, w ktorych prowadzacy gnoi innych i wali prawde w oczy jest wielkim hitem. W Polsce to z kolei jest norma, w wiekszosci zakladow pracy i stosunkach miedzyludzkich niestety tez, wystarczy poczytac fora Gazety. Dlatego hitem bylaby odwrotnosc - program, w ktorym jest konstruktywna krytyka i ludzi sie szanuje i wspiera w osiaganiu celow.

    Ale w Polsce sleponasladownictwo jest nie do wykorzenienie - monkey see, monkey do. Dlatego Amaro jest tylko kolejnym wielkim chamem jakich w Polsce duzo i nikim wiecej. Gdyby byl kims innym to by robil inaczej. Na tym polega osobowosc i charyzma.

  • jbed

    Oceniono 183 razy 81

    Obydwa programy z udziałem tego pana to jakieś nieporozumienie. Do tej pory nie wiem o co właściwie w nich chodzi. O naukę gotowanie? Nie. O promowanie jakości gastronomii? Nie. O rozrywkę? Nie. Więc o co? Tłum kucharzy z jakimś doświadczeniem (podobno) biega po kuchni, robi zamieszanie, przeszkadza sobie wzajemnie, popisuje się nieznajomością przyrządzania dziwacznych potraw (czemu akurat nie należy się dziwić), a na końcu przynosi jurorom talerz z ozdóbkami i śladową ilością czegoś do jedzenia, a jurorzy twierdzą, że to jest bee bo dla jednego to za twarde, dla innego za miękkie, a jeszcze innemu się nie podoba nie wiadomo dlaczego. Jeżeli tak ma wyglądać praca kucharzy w reastauracjach to należałoby te lokale omijać szerokim łukiem.

  • wkkr

    Oceniono 73 razy 61

    A mnie wqrwiło nieodmienianie wyrazu szef przez przypadki.
    Może i tak wolno ale mnie wqrwia bo brzmi strasznie:
    Tak szef.... Nie szef.... Dobrze szef.... itd...

  • zbiorkom

    Oceniono 49 razy 35

    W. Amaro to bardzo nieprzyjemna persona rowniez poza TV. Mialem kilkukrotnie nieprzyjemnosc widziec i sluchac tego czlowieka osobiscie - jest odpychajacym czlowiekiem ktory wszystko wie najlepiej i o wszystkich wyraza sie z brakiem szacunku prezentujac pogardliwa postawe wobec osob z ktorymi rozmawia. Chyba ze na czyms mu zalezy.....

  • zalep

    Oceniono 34 razy 26

    Telewizyjna papka dla mas. Wszystko wygląda jak orgazmy na pornolach albo obietnice przedwyborcze pseudopolityków.

  • szach.i.pat

    Oceniono 5 razy 5

    Gwiazdkę Michelin trudno dostać, ale to nie znaczy, że jak juz się jakąś ma, to trzeba zachowywać się w sposób wysoce zarozumiały i nieprzyjemny dla innych. Przecież zrócić uwagę, że ktoś coś robi nie tak, można w sposób uprzejmy i nieponiżający innych.

    Wystarczy popatrzeć na Masterchef Australia. Tam jurorzy są bardzo uprzejmi, chociaż potrafią skrytykować danie (ale nie człowieka) w sposób konstruktywny.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE