Cokolwiek, byle w panierce!

Magazyn Kuchnia
27.10.2017 07:15
A A A
Panierowana, smażona marchewka z dipem miętowym

Panierowana, smażona marchewka z dipem miętowym (Fot. Natalia Nowak - Bratek)

Ach! Ta chrupiąca, rumiana skorupka i delikatny, miękki środek - ciężko się oprzeć takim delicjom. Przedstawiamy same panierowane pyszności - kurczaka, pstrąga, krewetki i warzywa. Mniam!
Poznaj przepisy na dania i przekąski w złocistej panierce (13)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (5)
Zaloguj się
  • finli

    Oceniono 11 razy 9

    Wiener schnitzel (winer sznycel) moi drodzy robi się nieco inaczej. Po pierwsze, do jajka nie dodaje się wody. Można dodać trochę oleju (w teorii zapobiega to odlepianiu się panierki.
    Po drugie obtacza się najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej.
    Po trzecie, smaży się na oleju z dodatkiem masła. Od razu po panierowaniu. Odkładanie na talerz, a następnie smażenie dopiero jak obpanierowane są wsyztskie kotlety (jak sugeruje artykuł) to czystej wody świętokradztwo.
    Smaży się na dużym ogniu. Jeśli smażyć je na takim, jak sugerują w artykule, kotlet będzie przesiąknięty tłuszczem, a mięso przesmażone, twarde jak podeszwa.
    Na koniec, żadnego odsączania na ręcznikach papierowych. Jeżeli ktoś chce uniknąć tłustych potraw, to niech zrezygnuje z wiener schnitzel'a.

  • dzaga41

    Oceniono 5 razy 3

    Zastąpi KOTLETA.Litości.Nauczcie się wreszcie przypadków.

  • magwol2

    Oceniono 2 razy 2

    Żeby cos było "po Mediolańsku" musi być smażone na klarowanym maśle lub maśle z oliwą, a nie na oleju. Olej do głębokiego smażenia, czyli frytura, w kuchni włoskiej? Herezja.

    Mediolańska panierka musi tez zawierać mąkę (maka -jajko-bułka tarta) - to plus masło daje jej właściwą kruchość.
    Tylko tak przygotowane potrawy określa się w Włoszech "alla Milanese".

  • tomasz78abc

    0

    arancina polana sosem??? boze, nawet na tym zdjeciu z internetu (bo raczej nie z kuchni blogerki) nie ma zadnego sosu

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE