Brukselka da się lubić - 6 przepisów na zimowe potrawy

mjk
01.02.2016 09:51
A A A
Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią

Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią (Fot. Marcin Klaban / AG)

Brukselka obok szpinaku to chyba najbardziej znienawidzone przez dzieci warzywo. Dorosłym też zazwyczaj kojarzy się z rozgotowaną niejadalną jarzynką ze szkolnej stołówki. A przecież brukselka może być smaczna - wystarczy ją odpowiednio przygotować. Z naszymi przepisami wam się uda!
Zobacz zdjęcia (8)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (5)
Zaloguj się
  • natassja

    Oceniono 11 razy 9

    Najlepsza brukselka musztardowa: brukselkę (połówa mrożonej porcji) pokroić na połówki, podgotowac na parze al dente, przerzucić na patelnię i zrumienić. W pół szklanki wody rozrobić łyzkę musztardy delikatesowej, dwa wyciśnięte/pokrojone ząbki czosnku, zalać tym zrumienioną brukselkę i popyrkać całość jeszcze na patelni, aż płyn się wchłonie w brukselki. Pycha!

  • ajpitoajpi12

    Oceniono 6 razy 2

    Brukselka musi być zmrożona, wówczas jest słodka.Powinno się ją zbierać w ogrodzie zimą. Z braku, ogrodów i mrozow, można skorzystać z zamrażalki.

  • szary212

    Oceniono 11 razy -3

    brukselka jest pyszna, tylko ten zapach - masakra

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE