Najlepsze napoje na zimę

ob
17.12.2013 11:30
A A A Drukuj

Fot. Marcin Klaban

(dla 2 osób)

Składniki

Sposób przygotowania

Gruszkę kroimy na mniejsze kawałki, usuwając gniazdo nasienne (skórkę pozostawiamy), i lekko rozgniatamy widelcem. Jedną pomarańczę kroimy w półplastry. Owoce wrzucamy do dwóch wysokich szklanek, dodajemy miętę, wciskamy sok z drugiej pomarańczy i wlewamy cydr oraz lemoniadę. Jeśli napój nie jest wystarczająco schłodzony, wrzucamy kostki lodu.

Zobacz także
Komentarze (1)
Zaloguj się
  • avatar

    Oceniono 1 raz 1

    Dobry też jest cydr lubelski - jabłka suszone na miodzie robiony na ciepło. Wystarczy dodać do niego trochę cynamonu i goździków.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Konkurs

Perfekcyjnie tradycyjnie

Uwolnij swoją kulinarną kreatywność!