Jak gotować szparagi? Przewodnik wiosennego smakosza

Magazyn Kuchnia
01.05.2017 13:10
A A A
Szparagi

Szparagi (Fot. Shutterstock)

Szparagi są lekkostrawne i niskokaloryczne. Na dodatek koją nerwy i działają przeciwreumatycznie. No i ten smak! Nic dziwnego, że pokochali je Rzymianie. Do tego stopnia, że suszyli szparagi, aby jeść je poza sezonem. My wolimy świeże, w różnych odsłonach.
Sprawdź, jak gotować szparagi, by były najlepsze (7)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (13)
Zaloguj się
  • avatar
  • avatar
  • avatar

    knur.ponury

    Oceniono 64 razy 52

    Nie wklejajcie filmików o jedzeniu, w których wymądrzają się anoreksy!
    Niedobrze się robi.

  • avatar

    malcriada

    Oceniono 33 razy 33

    Obierać zielone szparagi? Cóż za dziwaczny pomysł. Końcówki się odłamuje - szparagi same "wiedzą" gdzie się złamać.

  • avatar
  • avatar

    roso102

    Oceniono 13 razy 13

    "Zielone szparagi trzeba obrać". Ludzie kochani jeżeli nie wiecie nic na temat o którym piszecie, to google są, różne fora - zanim coś napiszecie sprawdźcie, spytajcie - to jest podstawowa wiedza kucharska????

  • avatar

    witoldyna

    Oceniono 11 razy 7

    Ja odłamuję końce (pięknie łamią się w odpowiednim miejscu) i gotuję 10-15 minut na parze. Z masełkiem i solą pieprzowo-cytrynową są idealne!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX