Jak przygotować genialne risotto

Inka Wrońska
10.05.2013 12:40
A A A
Ryż powinien być ugotowany jak makaron: al dente − miękki, ale jędrny

Ryż powinien być ugotowany jak makaron: al dente − miękki, ale jędrny (Fot. BBS)

Risotto to kulinarny symbol północnych Włoch. Jest tam dokładnie tak samo popularne jak pasta na południu. Trudno się dziwić. Zarówno pastę, jak i risotto da się przyrządzić w pół godziny i nie potrzeba do tego szczególnych umiejętności kulinarnych. Oba dania mają setki wersji codziennych i odświętnych, wszystko zależy od składników
Zobacz zdjęcia (6)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (13)
Zaloguj się
  • jezynka987

    Oceniono 64 razy 62

    Pięknie napisane. Zachęca do przyrządzenia risotta po uprzednim zrozumieniu sensu i głębi tej potrawy. Pięknie.

  • Angelika Bielska

    Oceniono 24 razy 24

    artykuł świetny, przykuwa uwagę i mam przeogromną ochotę zrobić to risotto!

  • Gość: dd

    Oceniono 17 razy 13

    man, masło klarowane po prostu

  • Jolanta Wojcik

    Oceniono 17 razy 9

    Rzeczywiście,świetny przepis!dokładny ,krok po kroku.Już się ma ochote go zrobić!

  • Anna Głębocka

    Oceniono 8 razy 6

    świetnie napisany artykuł -czyta się od deski do deski ...i cóż, trzeba będzie zrobić takie risotto po raz pierwszy w życiu-pozdrawiam autora

  • Natalia Karolczyk

    Oceniono 3 razy 3

    Bardzo dobry artykuł. Ja nigdy nie robiłam jeszcze risotta, ale znalazłam ostatnio na ugotujmycos.pl super przepis na risotto z grzybami leśnymi i kurczakiem. Grzyby mam od babci, resztę składników kupię jutro i zrobię to danie :)

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE