Jak przygotować genialne risotto

Inka Wrońska
10.05.2013 12:40
A A A
Ryż powinien być ugotowany jak makaron: al dente − miękki, ale jędrny

Ryż powinien być ugotowany jak makaron: al dente − miękki, ale jędrny (Fot. BBS)

Risotto to kulinarny symbol północnych Włoch. Jest tam dokładnie tak samo popularne jak pasta na południu. Trudno się dziwić. Zarówno pastę, jak i risotto da się przyrządzić w pół godziny i nie potrzeba do tego szczególnych umiejętności kulinarnych. Oba dania mają setki wersji codziennych i odświętnych, wszystko zależy od składników
Zobacz zdjęcia (6)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (13)
Zaloguj się
  • jezynka987

    Oceniono 52 razy 50

    Pięknie napisane. Zachęca do przyrządzenia risotta po uprzednim zrozumieniu sensu i głębi tej potrawy. Pięknie.

  • Angelika Bielska

    Oceniono 15 razy 15

    artykuł świetny, przykuwa uwagę i mam przeogromną ochotę zrobić to risotto!

  • Gość: dd

    Oceniono 15 razy 11

    man, masło klarowane po prostu

  • Gość: malgosia19734

    Oceniono 30 razy 6

    "zezłocić" to nie "zeszklić", niechby się autor zdecydował, co zrobić. moim zdaniem - "zeszklić".
    m

  • Jolanta Wojcik

    Oceniono 11 razy 5

    Rzeczywiście,świetny przepis!dokładny ,krok po kroku.Już się ma ochote go zrobić!

  • Oceniono 5 razy 3

    świetnie napisany artykuł -czyta się od deski do deski ...i cóż, trzeba będzie zrobić takie risotto po raz pierwszy w życiu-pozdrawiam autora

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE