Wigilijny szwedzki stół

Magazyn Kuchnia
18.12.2012 11:48
A A A Drukuj

Fot. Per-Erik Berglund/imagebank.sweden.se

Składniki

 

Sposób przygotowania

Jeżeli łosoś jest zamrożony, należy przed przygotowaniem rybę rozmrozić. Oczyścić rybę dokładnie, odfiletować i osuszyć, jednak nie płukać. Pozostawić skórę. Wymieszać cukier, pieprz oraz sól i natrzeć mięsiste części łososiowych filetów. Połączyć płaty parami i przycisnąć. Tak przygotowanego łososia włożyć do plastikowej torebki, a tę szczelnie zamkniętą pozostawić na 36 godzin w lodówce. Po pierwszych 18 godzinach obrócić torebkę. Następnie delikatnie oczyścić filety z przypraw i pokroić łososia na cienkie plasterki. Ozdobić cytryną i koperkiem.

ZOBACZ TAKŻE
Komentarze (3)
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX