Wigilia futurystyczna u Wojciecha Modesta Amaro

Wojciech Modest Amaro
09.12.2013 10:41
A A A
Śledzie w śmietanie z chutneyem z cebuli

Śledzie w śmietanie z chutneyem z cebuli (Fot. M&K DUKLAS / DUKLAS.PL)

  • Menu w restauracji Atelier Amaro
  • Piernik lekki jak puch
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kutia z makaronem miodowym
  • Śledzie w śmietanie z chutneyem z cebuli
Na tegorocznym wigilijnym stole mistrz kuchni molekularnej Wojciech Modest Amaro stawia tradycyjne potrawy. Klasyki, ale zdekonstruowane i zachwycające formą. Smakiem również, znanym, domowym, świątecznym. Warto się trochę potrudzić!
Zobacz zdjęcia (5)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (67)
Zaloguj się
  • agnes_6891

    Oceniono 250 razy 162

    Fe, znowu wszędzie te gluty i piana. Pewnie się nie znam ale dla mnie to wcale nie wygląda apetycznie :/

  • linton.balb

    Oceniono 187 razy 109

    Wygląda jakby kucharz miał katar. Kuchnia molekularna to nie jedzenie tylko hipsteriada.

  • jan.go

    Oceniono 145 razy 65

    Pamiętajcie nawet w restauracjach z gwiazdkami Michelina też możecie się zatruć i sraczki dostać !

  • sixtyfour

    Oceniono 84 razy 58

    Talerze po umyciu należy dokładnie opłukać. Zostawianie na nich piany jest nieeleganckie.

  • kellerwoman

    Oceniono 91 razy 51

    Połowa tych dań wygląda jakby jednym ze składników był płyn do mycia naczyń...
    Wigilia to tradycja, a tradycję trzeba pielęgnować, inaczej co nam zostanie?

  • tsuranni

    Oceniono 160 razy 50

    panu Amaro i jego fanom: lanserom, hipsterom i blogerom wszelkiej maści, polecam ZDROWO PUKNĄĆ SIĘ W CZOŁO

  • dzaga41

    Oceniono 84 razy 38

    Mój nieżyjący Ojciec gdyby przeczytał przepis na kutię tego pana to pewnie w słup soli by się zamienił.W moim domu kutię robiło się przez dwa dni .A potem to było niebo w gębie. Jak czytam o tych lecytynach,żelatynach to robi mi się niedobrze. Malo już spaprano polską żywność? Do już spapranej w restauracjach dodaje się jeszcze więcej paprochów.

  • kerkopithekion

    Oceniono 59 razy 29

    hmm
    akurat Wigilia to kwintesencja TRADYCJI
    nie mam nic przeciwko "futurystycznym" udziwnieniom (i wygląd tych potraw mnie akurat nie przeraża)...
    ... ale gdyby nie tradycja właśnie to nie szykowałabym niczego na Wigilię
    więc może kiedy indziej wypróbuję te dziwactwa z gwiazdkami ;)

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE