Masz mało czasu na gotowanie - wypróbuj kuchnię chińską

Tomek Woźniak
28.07.2016 07:33
A A A
Chrupiące tofu z kiełkami sojowymi

Chrupiące tofu z kiełkami sojowymi (Fot. Marcin Klaban)

Chiny są równie smaczne, jak wielkie - mówi Tomek Woźniak. - Życia nie starczy, aby spróbować tam wszystkiego (ja sam nie dałem rady). Szaszłyki z jeszcze ruszających się skorpionów, z larw, byczych penisów, mięsa młodego rekina, rozgwiazd, jeżowców... Zbyt egzotycznie? No to proponuję wariacje na temat królowej chińskiej gastronomii, czyli kaczki po pekińsku, i parę innych specjałów.
Wypróbuj przepisy na dania kuchni chińskiej! (6)

PYTANIE Jaką kuchnię lubisz najbardziej?

 chińską
 hiszpańską
 śródziemnomorską
 turecką
 polską
 wietnamską
 włoską

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (1)
Zaloguj się
  • hulajnoga123

    Oceniono 3 razy -1

    Chinska kuchnia to nie jest kuchnia blyskawiczna. Najczestsze dania to mnostwo warzyw czego Tomek Wozniak nie zauwazyl bedac w Chinach, jemu jakies bycze penisy imponowaly. To troche tak jak pewien autralijski chef ktory opowiedzial mi o egzytocznej polskiej zupie z krwi kaczki i popularnie konsumowanym przekreconym przez maszynke miesie (tatar). Mozna i tak

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE