Desery z różą

Dorota Próchniewicz
04.07.2013 07:24
A A A Drukuj
Atrybut bogiń. Czystość i namiętność, doskonałość i tajemnica. Czy to nie wystarczające powody, by sprawdzić, jak róża smakuje? Przedstawiamy romantyczne różane desery

Fot. Agata Jakubowska / AG

Składniki

  • 1/2 szklanki skondensowanego mleka
  • 25 dag serka mascarpone
  • do smarowania 2 łyżki koziego serka
  • 1 galaretka poziomkowa
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 2 łyżki syropu z płatków róż (do dostania w delikatesach)

 

Sposób przygotowania

Mleko miksujemy z serkiem mascarpone  oraz kozim. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Gdy nieco przestygnie, dodajemy zmiksowaną masę i syrop różany. Jeszcze chwilę miksujemy. Masę wylewamy do płaskiej formy wyłożonej folią aluminiową i wstawiamy do lodówki. Gdy pianka zastygnie, kroimy ją na małe kawałki. Podajemy z winogronami i orzechami włoskimi

ZOBACZ TAKŻE

Skomentuj:

Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX