Kuchnia śródziemnomorska: dobroczynne działanie oliwy

Dorota Biały
06.07.2015 12:00
A A A
Szaszłyki w oliwie

Szaszłyki w oliwie (Fot. BBS)

W większości przepisów oliwa figuruje po prostu jako oliwa. Tymczasem istnieją dziesiątki jej odmian, a każda charakteryzuje się nieco innym kolorem, zapachem i bukietem - zupełnie jak wino. I tak jak sztuką jest dobór wina do potrawy, tak wybór właściwej oliwy wymaga wrażliwego powonienia i smaku oraz sporej wiedzy. Dziś przedstawiamy jej fragment
Zobacz zdjęcia (8)
Komentarze (3)
Zaloguj się
  • citineversleeps

    Oceniono 2 razy 2

    Malo kto wie, ale prawdziwej Extra Vergine w marketach nie da sie kupic. Sztuke podrabiania oliwy-szczegolnie Italia opanowala do perfekcji. A to dlatego, ze malo kto wie jak pachnie i smakuje Extra Vergine.
    Pozostaje tylko parenascie sklepow internetowych gdzie mozna sie zaopatrzyc. Juz za 15 EUR mozna dostac litr swiezej Extra Vergine.

  • zrjn

    Oceniono 4 razy 2

    Może to i ciekawe, ale
    nie będę przewijał stron aby oglądać reklamy.
    Proponuję to innym użytkownikom.
    Może "tfurcy" stron zmądrzeją.
    zrjn.

  • Gość: grrrr

    Oceniono 4 razy 2

    oliwa z oliwek? a cóż to za zwierz?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX