Sprawdzone przepisy na spotkanie z przyjaciółmi

Tomek Woźniak
25.05.2015 11:39
A A A Drukuj

Fot. Marcin Klaban

(dla 4 osób)

 

Składniki

  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 24 tygrysie krewetki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Posiekany czosnek szklimy na małym ogniu na oliwie zmieszanej z masłem. Zwiększamy płomień, dodajemy obrane i osuszone na ręczniku papierowym krewetki, smażymy przez 2-3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Danie najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką i kieliszkiem
schłodzonego białego wina.

Uwaga: Fani ostrych smaków mogą dodać do krewetek również posiekaną papryczkę chilli.

Zobacz także
Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX