Kuchnia grecka

Teo Vafidis
19.06.2014 13:19
A A A Drukuj

Fot. BBS

Składniki

 

Sposób przygotowania

Mięso podsmaż na oliwie razem z cebulą. Gdy cebula się zeszkli, dodaj 2 szklanki wody, przykryj i duś 30 minut. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój na kawałki i dodaj do mięsa. Wrzuć tymianek (same listki), przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze 20 minut. Pod koniec duszenia możesz uzupełnić wyparowaną wodę. Podawaj z chipsami ziemniaczanymi i dowolną sałatką.

Komentarze (11)
Zaloguj się
  • avatar
  • avatar

    moim_nosem

    Oceniono 1 raz 1

    Wszystkiego w tym zestawieniu po trochu ... dania, przystawki, ciasta. Moją kulinarną listą przebojów dań greckich jest:

    atenyigrecja.pl/2012/06/12/10-najlepszych-greckich-potraw/
    no i zawsze wino greckie!

  • avatar

    mxx01

    Oceniono 15 razy 1

    Dla tych nierobów z Grecji liczy się zabawa a reszta Euroby płaci za ich kryzys... Mówię stanowcze NIE dla wakacyjnych wyjazdów do Grecji.

  • avatar
  • avatar

    rosolina

    Oceniono 2 razy 0

    Szkoda, że dla nich długi nie są równie ważne.

  • avatar

    Gość: Polak

    Oceniono 8 razy -2

    Dla mnie liczy się kasa. Dlatego wolę kanapki. I dlatego, w przeciwieństwie do Grecji, jestem wypłacalny.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX