Wielkanoc wegetarian

Magazyn Kuchnia
02.04.2012 10:20
A A A Drukuj
Zielono nam w głowach i... na talerzach. Po szaroburej zimowej posusze, aż chce się wcinać leciutkie warzywa w najróżniejszej postaci. Najważniejsze, żeby kolor nastrajał pozytywnie i wielkanocnie

Fot. TimeMachine

(dla 6 osób)

 

Składniki

  • 3 dojrzałe awokado
  • cytryna
  • 2 małe słoiki białych szparagów
  • 12 przepiórczych lub 6 kurzych jajek
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ocet balsamiczny do smaku
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • kiełki słonecznika

 

Sposób przygotowania

Awokado obieramy, kroimy na podłużne paseczki, skrapiamy cytryną, układamy na dużym talerzu. Na wierzchu rozkładamy szparagi, następnie ugotowane na twardo jajka (przepiórcze tniemy na połówki, kurze na ćwiartki). Robimy sos. Mieszamy jogurt z majonezem i musztardą, doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatę. Oprószamy pieprzem i dekorujemy kiełkami.

Komentarze (14)
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Konkurs

Perfekcyjnie tradycyjnie

Uwolnij swoją kulinarną kreatywność!