Bez kiełbasy - ciekawsza i zdrowsza wersja grillowania

Kamila Chrupek, dietetyk Wygodnadieta.pl
28.04.2017 10:52
A A A
Dymiący grill

Dymiący grill (fot. iStock)

  • Zdrowy grill
  • Wrzucamy
  • Rybno-warzywny mix grillowy
  • Owoce z grilla
Grill do niedawna kojarzył się z ociekającymi tłuszczem, niezdrowymi daniami mięsnymi, w oparach rakotwórczego dymu Na szczęście takie grillowanie powoli odchodzi do kulinarnych annałów, a ciężkostrawne i nudne potrawy przyrządzane jedynie na bazie wyrobów mięsnych, nie są już dziś receptą na udany piknik. Grillowanie może być zdrowe i zarazem smaczne - jeśli zastosujemy się do kilku wskazówek dotyczących samego przyrządzania potraw i jednocześnie damy szansę zdrowym marynatom, ziołom, warzywom, a nawet owocom.
Zobacz zdjęcia (5)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (2)
Zaloguj się
  • avatar

    panicyniczna

    Oceniono 10 razy 10

    można też na takim grillu postawić czajnik z wodą. pyszny wrzątek, zero kalorii, no i grill zaliczony.

  • avatar

    cezar61

    Oceniono 4 razy 4

    To proste : nie obżerać się chlebem i ziemniakami. Jeść tylko mięso i warzywa, nie chlać piwska bez umiaru i nie obżerać się słodyczami.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX