Długie wieczory z migdałowym smakiem

Red.
Produkowany nieprzerwanie od XVI wieku, likier Disaronno swój ponadczasowy smak zawdzięcza migdałom. Ich aromat kojarzy się ze słońcem, wakacjami i przyjemnością. Przedstawiamy relaksacyjne jesienne wieczory
Fot. Materiały prasowe Fot. Materiały prasowe

Disaronno apple

Słynny na świecie włoski likier amaretto zawdzięcza migdałom swój charakter, aromat i smak - niezmiennie od stuleci. DISARONNO to 28% likier, który można podawać tylko z lodem lub z rozmaitymi dodatkami w formie eleganckich koktajli.

 

Składniki:

  • 4,5 cl likieru DISARONNO
  • 15 cl soku jabłkowego, niesłodzonego

 

Sposób przygotowania:

Podawać w wysokich szklankach, na lodzie.

1
Fot. Materialy prasowe Fot. Materialy prasowe

Disaronno Sparkling

DISARONNO to najbardziej znany na świecie włoski likier, będący synonimem ponadczasowego stylu. Migdałowy aromat i niepowtarzalny smak, wyszukana butelka ze szkła Murano i głęboka, bursztynowa barwa tworzą kwintesencję doznań dla wszystkich zmysłów. Disaronno idealnie łączy się ze smakiem jabłek lub gruszek, tworząc niebanalne koktajle idealne na zimowe wieczory.

 

DISARONNO to najbardziej znany na świecie włoski likier, będący synonimem ponadczasowego stylu. Delikatny aromat, niepowtarzalny smak, wyszukana butelka ze szkła Murano i głęboka, bursztynowa barwa tworzą kwintesencję doznań dla rozmaitych zmysłów. Likier Disaronno doskonale smakuje podany na kostkach lodu, ale może być także składnikiem wielu drinków i koktajli, w zależności od dodatków do podania przed czy po jedzeniu, w upalne popołudnie lub jesienny wieczór.

Aksamitny i wyrafinowany smak likieru DISARONNO ma swój rodowód w najbardziej romantycznym i twórczym okresie historii Włoch - Renesansie. W roku 1525 Bernardo Luini - genialny uczeń Leonardo da Vinci przyjął zlecenie namalowania fresku Cudownej Madonny w kościele w Saronno. Muzą artysty była piękna oberżystka, która w podzięce za zaszczyt pozowania, podarowała artyście butelkę bursztynowego likieru o niezwykle bogatym aromacie i delikatnym smaku jednocześnie. I tak powstała legenda: z prostego gestu uprzejmości, unikalnej, domowej receptury łączącej sekret składników.

 

Disaronno Sparkling - doskonała alternatywa dla szampana czy wina musującego, podawanego na powitanie gości, podczas popołudniowych I wieczornych spotkań.

 

Składniki:

  • 4,5 cl DISARONNO
  • Prosecco lub szampan na dopełnienie

 

Sposób przygotowania:

Najlepiej smakuje podane w kieliszkach do białego wina, na kostkach lodu. Można ozdobić plasterkiem cytryny.

2
Fot. Materiały prasowe Fot. Materiały prasowe

Disaronno pearfection

Składniki:

  • 4,5 cl DISARONNO
  • 1,5 cl Wódki o smaku gruszkowym
  • Piwo imbirowe
  • Ćwiartka limonki

 

Sposób przygotowania:

Wyciśnij sok z limonki do szklanki. Dodaj kostki lodu. Wlej pozostałe składniki i zamieszaj. Przed podaniem udekoruj szklankę plasterkiem gruszki.

3
Fot. Materialy prasowe Fot. Materialy prasowe

Disaronno Italian Kisses

Słoneczny i pobudzający, przypominający o lecie i przywołujący uśmiech.

 

składniki:

  • 3 cl DISARONNO
  • 1 cl sok z granatów
  • Prosecco na dopełnienie

 

Sposób przygotowania:

Wlej DISARONNO i sok z granatów do wysokich kieliszków do szampana, a następnie dopełnij prosecco. Możesz udekorować skórką z pomarańczy.

Baw się odpowiedzialnie z DISARONNO.

4
Więcej na ten temat: alkohol, drinki