11 domowych nalewek

Anna Wrońska
17.05.2016 09:18
A A A
Nalewka pigwowa, korzenna

Nalewka pigwowa, korzenna (Fot. Marcin Klaban / AG)

Słodkie owocowe i te aromatyczne ziołowe - leniwie sączone, świetnie sprawdzają się na babskich spotkaniach. Wypróbuj przepisy na domowe nalewki
Zobacz przepisy na nalewki (11)

ZOBACZ WIDEO

Komentarze (6)
Zaloguj się
  • anzimonek

    Oceniono 17 razy 17

    Po pierwsze orzechy na orzechówkę zrywać tylko w okresie dwóch tygodni: tydzień przed Janem i tydzień po Janie.
    Po drugie - nie używać cukru tylko miodu syconego: syropu miodowego oczyszczonego poprzez gotowanie i szumowanie.
    Po trzecie nie używać spirytusu 96% ale rozcieńczonego do mocy 60 - 70%.
    Po czwarte owoce lub zioła ekstrahować alkoholem a nie robić nich soku a potem dodawać alkohol.
    Po piąte eksperymentować i spożywać nalewki w miarę młode, chyba że są to nalewki ziołowe - nalewki owocowe tracą swoje dobroczynne właściwości z czasem, niestety.

  • Dawid Cegielski

    Oceniono 13 razy 5

    taka nalewka z pigwy to morderstwo rzemiosła, rozgotowana bryja, a fe

  • gustavo.woltmann1

    Oceniono 9 razy 3

    Domowa nalewka wiśniowa - mistrzostwo świata. Kto nie spróbował, ten nie wie co to dobry trunek. Obowiązkowo na spirytusie, a nie tam jakaś zachodnia podróba :)

  • maklik

    Oceniono 2 razy 2

    Pigwówka gotowana 2 godziny ??? Dziękuję, znam lepszy przepis, sprawdzony przez wiele lat.

  • Darek Rełek

    Oceniono 1 raz 1

    Kompletne bzdury świadczące o tym, że autor nie ma pojęcia o czym mowa!!!

  • Piotr Surowiak

    Oceniono 5 razy 1

    Coś Dawid mocno popił zanim przeczytał artykuł o tej miodówce.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE