Smaczne lektury pod choinkę

red.
Zastanawiacie się co kupić najbliższym na Gwiazdkę? Mamy dla Was trzy, bardzo smaczne propozycje.
Magazyn Kuchnia Magazyn Kuchnia

"Domowy chleb, bułki i bułeczki"

Propozycja dla wszystkich smakoszy i wielbicieli domowego pieczywa. Książka "Domowy chleb, bułki i bułeczki" to sprawdzone receptury na chleby, bułki i rogaliki. Polecamy na gwiazdkę i nie tylko.
W książce każdy znajdzie coś dla siebie. Wśród przepisów znalazły się receptury na pieczywo na drożdżach, zakwasie lub sodzie. Mamy też coś dla wielbicieli maślanych rogalików z białej mąki pszennej i dla tych, którzy wolą pajdę wiejskiego żytniego chleba. A jeśli jesteście na diecie bezglutenowej - chlebek kukurydziany na maślance będzie w sam raz.

Oprócz przepisów publikacja mieści także podstawowe porady dla amatorów domowego pieczywa. Dowiecie się m.in. jak zrobić zakwas i czym kierować się przy wyborze mąki.

"Domowy chleb, bułki i bułeczki?"
Zebrała i opracowała: Anna Wrońska
Cena: 24 zł
Do nabycia w salonach prasowych i Empikach oraz na www.kulturalnysklep.pl

1

"Elementarz gotowania"

Elementarz gotowania to wspaniały prezent pod choinkę zarówno dla początkujących pań domu, jak i dla tych, które pragną wzbogacić repertuar swoich popisowych dań.
W elegancko wydanej książce znajduje się 105 lekcji gotowania krok po kroku zarówno popularnych dań kuchni polskiej, jak barszcz, bigos czy pierogi jak również modnych dziś potraw kuchni włoskiej czy orientalnej.

Elementarz gotowania

W książce znajdują się także przydatne informacje jak wybrać odpowiednie składniki potrawy, jak je przygotować, jak ugotować czy upiec smaczne danie.

"Elementarz gotowania"
Iza Frycz
Cena: 49 zł
Do nabycia w salonach prasowych i Empikach oraz na www.kulturalnysklep.pl

2

"Mama, tata, patelnia i ja. Gotowanie jest fajne?

Takiej książki o gotowaniu jeszcze nie było! To nie tylko zbiór prostych i sprawdzonych przepisów na pyszne dania dla całej rodziny, ale także zbiór argumentów za tym, by do kuchni zaprosić dzieci. Dlaczego? Bo gotowanie jest przyjemne, zabawne, rozwijające i inspirujące.
W książce znajdują się przepisy na dania dopasowane do pór roku, czyli takie jakie najłatwiej zrobić i najprzyjemniej jeść wiosną, latem, jesienią i zimą.

Przy przepisach zamieszczone są przydatne dla rodziców informacje o tym, co może w czasie przyrządzania potrawy robić maluch, a z czym poradzi sobie starsze dziecko.
Pomiędzy przepisami czytelnicy znajdą porady, jak sprawić, by kuchnia była dla dziecka miejscem bezpiecznym, informacje o tym, jak prace kuchenne wpływają na rozwój zdolności manualnych, argumenty za wspólnym gotowaniem jako czynnikiem wzmacniającym więź w rodzinie.

Mama, tata, ja i patelnia

Książkę dobrze się czyta, ale też z największą przyjemnością ogląda. Są tu zdjęcia gotujących dzieci, apetycznych dań, ciekawych i przydatnych akcesoriów kuchennych oraz cudnych zabawek, które oswajają dzieci z gotowaniem.

"Mama, tata, patelnia i ja. Gotowanie jest fajne"
Cena: 25 zł
Do nabycia w salonach prasowych i na www.kulturalnysklep.pl

3
Więcej na ten temat: książki kulinarne